Yoga

YOGA & QIGONG

Yoga och qigong, och till dessa rörelsetraditioner kopplade övningar i meditation, medveten närvaro (mindfulness), andningsövningar, mantran och mudras har en säreget god påverkan på oss människor. De syftar ytters till ökad medvetenhet och ett flöde på alla plan i livet.


YOGA

Det finns många hälsofördelar med yoga. Utöver en starkare och smidigare kropp får den som regelbundet utövar yoga bättre balans, bättre kroppshållning och mjukare leder. Vid problem med rygg, nacke och axlar är yoga mycket bra. Yoga har också i forskningsstudier visat sig minska stress, minska inflammatoriska reaktioner, förbättra matsmältning, sänka förhöjt blodtryck och balansera vårt hormonsystem.


QIGONG

Qigong betyder ”Livsenergi-metoden” och är en gammal träningsform från Kina. Syftet är att öka blodcirkulationen, stärka balansen, kroppskoordinationen samt kroppskontrollen. I likhet med den kinesiska medicinens utövande av akupunktur och akupressur bygger metoden på synsättet att kroppen innehåller energier som vi på olika sätt kan påverka för att skapa läkande och välbefinnande, samt genom det få balans i kroppen. Med sina lugna flödande rörelser gör Qigong att livsenergin, qi, börjar flöda i kroppen och ger näring åt våra fysiska och mentala processer. De meditativa rörelserna

ger avkoppling och frigör nya krafter inom oss.


ANMÄLAN TILL KURSER

Du anmäler dig genom att maila till alexandra@langla.se eller ringa/sma 0766-14 65 09. Anmälan till kurser, retreat och event i yoga, qigong och gong är bindande och förenade med ett betlaningsansvar.