Gongpuja

GONGPUJA

En gongpuja är gongspel en hel natt. Det är som att färdas på en flygande matta, sväva på vibrationer och toner genom natten. Det kan upplevas som kraftfullt, grundande, glädjefyllt och djupt berörande. Gongpujan främjar en känsla av frid och välmående och anses traditionellt vara stärkande för nervsystemet, öka energi och vitalitet.


Vi är flera gongspelare som turas om att skapa en jämn, mjuk ljudmatta under hela natten. Gongarna är placerade mitt i rummet som ett gongtorn och deltagarna ligger i en cirkel runtomkring gongarna. Som deltagare ligger du nerbäddad på din egen medhavda madrass och myser. Du får förslag på packning efter anmälan.


Vi inleder kvällen med en stunds yoga som följs av ett vanligt gongbad, där tonerna höjs och sänks för att skapa dynamik och skaka loss. Sedan delar vi en måltid tillsammans, innan vi bäddar upp inför natten.


På morgonen avslutar vi med en gemensam frukost och den som vill får möjlighet att dela med sig av sina upplevelser under kvällen och natten.


MINI-GONGPUJA

En mini-gongpuja är en tillställning för gongspelare och en och annan familjemedlem där vi spelar gongpuja i övnings och umgängesyfte. För att få vara med på en minigongpuja behöver du först ha gått Grundkurs i gong, så du har grunderna i gongspelandet klart för dig. Nästa Mini-Puja är den 15-16 september. Läs mer om Grundkurs i Gong <--- Klicka här!


Kommande Gongpujor i Öttum: den 30 juni till 1 juli 2023 och 5-6 janauari 2024.

Vi strävar efter att hålla Gongpuja i Öttum kring midvinter och kring midsommar varje år.