Langlas i Öttum

LANGLAS I ÖTTUM

Mitt emellan Skara och Vara med 15 minuters restid med bil till var och en av dessa orter är det oklart om Öttum ligger

på Skaraslätten eller Varaslätten. Det tycks lika svårt att reda ut som på vilken sida knäckebrödet man ska bre smöret.

För att placera Öttum (öde hemmet eller öde hemmanet) på kartan bör nog också nämnas att det ligger 4 minuters restid med bil från Kvänum och har postadress Kvänum, samt ligger 2 km från E20 med sina ca 30 hus.


Langlas ligger mitt i byn och är inrymt i byns tidigare lanthandel, som hann bli Håkons och sedan Ica innan den lades ner innan kylarna stängdes av för sista gånen år 2002. I augusti 2016 öppnade Langlas Kroppsknåderi i Öttum sin verksamhet, med behandlingar och yoga. Under 2017 byggde vi ett litet spa, i stil med gammalt hederligt kurbad med sina två små gjutjärnsbadkar, behandlingsbänk och IR-bastu. Utanför kurbadet finns en glasveranda där man kan svalka av sig. Vi har örter, mineraler och såpa i badvattnet och lera, nässlor och alger som inpackning på behandlingsbänken. På ovanvåningen finns rum för övernattning när vi håller kurser eller för den som reser långt och ska ha behandling mer än en dag i sträck.


Läs mer om de behandlingar som du kan få här under fliken "Behandlingar" och om vad Langlas kroppsknåderi i övrigt kan stå till tjänst med under fliken "Mina metoder".


Varmt välkommen hit!