Gongbad & andra ljudupplevelser

GONGBAD & ANDRA LJUDUPPLEVELSER

På Langlas använder vi gongarna till Gongbad, Gonghealingcirkel - ett kortare gongbad med delning utifrån dagens aktuella tema, Reningsbad, Gongyoga, Stund av stillhet och Gongpuja, som är en hel natt av gongspel (se egen flik) och vid våra Sound retreat.


Gongarnas frekvenser går in på cellnivå. De balanserar och stämmer kroppen så den återfår sin rätta vibration, sin rätta frekvens. Inom yogan säger man att varje chakra har sin egen frekvens. Det gäller inte bara våra chakran utan varje del av oss, i det lilla och i det stora. Varje vibration eller frekvens har sitt eget unika mönster. Ju högre frekvens, desto mer avancerat mönster som man kan se exemple på i denna korta video: Amazing resonace experiment! (<--- Klicka här!)


GONGBAD

Glöm det där med vatten. Det är toner och vibrationer som du översköljs av och genomsköljs med när du ligger avslappnad på din yogamatta. I ditt inre rum badar du i tonerna från gongar, klangskålar, kristallskålar och andra klanger, ljud och vibrationer. Vibrationerna går in på cellnivå, får kroppen att släppa taget om lagrade spänningar och balanserar kroppens energisystem. Upplevelsen av djup avslappning är oftast mycket befriande och rogivande.


Ett gongbad med Langla i Öttum spelas på minst 30 hängande gongar och en handhållen. Det ger en större variation i frekvenser och toner än vid de flesta andra gongbad i Europa. Om du har tidigare erfarenhet av gongbad kommer du att känna skillnaden. <3

Inget gongbad är det andra likt. Din upplevelse av ett gongbad kan skilja sig milsvitt från gång till gång och vara mycket olik den upplevelse som deltagaren på yogamattan bredvid dig hade. Var och en får det denne behöver. Ibland kan ett gongbad lyfta starka känslor, ibland vagga lugnt. Det är en ny resa vid varje tillfälle. Du kommer ut igen som nybadad!


RENINGSBAD

Vid ett Reningsbad samlas vi i en cirkel och klangskålarna spelar här en mer central roll. Var och en av deltagarna kommer en i taget att ligga på den ullyogamatta som är placerad i mitten av cirkeln. Den som är i mitten får klangskålar placerade på sin kropp, chakra för chakra och övriga deltagare upplever chakragenomgången från sin plats. Vi avslutar med ett kortare gongbad. Ett Reningsbad har maximalt 8 deltagare, placerade som på den högra bilden nedan.


STUND AV STILLHET

Stund av stillhet är en unik upplevelse där du tar emot gongarnas vibrationer i olika yogapositioner. Först positioner från YinYoga där vi stannar i 3-5 minuter, sedan positioner från RestorativeYoga som vi stannar i ca 15 minuter, så gongarna får ljuda en längre stund i taget. Det sätt som jag spelar gongarna på förstärker effekten av varje yogaposition. Vi avslutar med ett gongbad.


Kommande event i Öttum under 2024:
Gongbad hos Langla - I VinterVila den 21 januari kl 15-18, 450 kr.
Stund av Stillhet - Yoga & Gong i Disatid den 4 februari kl 14-18, 560 kr.
Gongbad hos Langla - In Loving Kindness den 18 februari kl 15-18, 450 kr.

Arrangemang med färre deltagare eller längre tid har ett högre pris. Alla event annonseras på Facebook.


Du kan också boka ett privat gongbad här i Öttum, tillsammans med vänner och familj eller komma själv för gong- och klangskålshealing.  Vill du arrangera gongbad där du bor? Då är du varmt välkommen att kontakta oss om detta.