Gong

GONG, KLANGSKÅLAR, KRISTALLSKÅLAR, STÄMMGAFFLAR & CHIMES

När jag var liten sade man här i väst "gonggong" om de där metallskivorna som lät så mäktigt när man slog an på dem. I Brittiska gamla filmer kunde en betjänt kalla till bords genom att slå an en liten handhållen "gonggong" och de fanns på bilder från buddhistiska tempel. I Öst har det alltid hetat Gong. Nu spelas gong i alla möjliga sammnahang. På Langlas kroppsknåderi använder vi gongarna till Gongbad, Gonghealing, i samband med yoga, som avslappning, vid meditation, vid Gongpuja, som är en hel natt av gongspel och vid våra Sound retreat.


Gongarnas frekvenser går in på cellnivå. De balanserar och stämmer kroppen, så den återfår sin rätta vibration, sin rätta frekvens. Inom yogan säger man att varje chakra har sin egen frekvens. Det gäller inte bara våra chakran utan varje del av oss, i det lilla och i det stora. Varje vibration eller frekvens har sitt eget unika mönster. Ju högre frekvens, desto mer avancerat mönster som man kan se i denna korta video: Amazing resonace experiment! (<--- Klicka på länken!)


GONGBAD

Ett gongbad har ingenting med vatten att göra, det är toner och vibrationer som du översköljs av och genomsköljs med när du ligger avslappnad på din yogamatta. I ditt inre rum badar du i tonerna från gongar, klangskålar, kristallskålar och andra klanger, ljud och vibrationer. Vibrationerna går in på cellnivå, får kroppen att släppa taget om lagrade spänningar och balanserar kroppens energisystem. Upplevelsen av djup avslappning är oftast mycket befriande och rogivande.


Inget gongbad är det andra likt. Din upplevelse av ett gongbad kan skilja sig milsvitt från gång till gång och vara mycket olik den upplevelse som deltagaren på yogamattan bredvid dig hade. Var och en får det denne behöver. Ibland kan ett gongbad lyfta starka känslor, ibland vagga lugnt. Det är en ny resa vid varje tillfälle. Du kommer ut igen som nybadad!


På Kroppsknåderiet har vi gongbad ca en gång i månaden, oftast på söndagar och däremellan har vi återkommande gongbad på andra orter, så som i Nossebro, Falköping, Lidköping och Skövde.


Kommande gongbad i Öttum under 2022 är 17 juli kl 15-18, den 8 augusti kl 17-20, den 18 september kl 15-18

och den 9 oktober kl 15-18. Priset för ett 3 timmar långt gongbad i Öttum är 440 kr. Du kan också boka ett privat gongbad, tillsammans med vänner och familj eller komma själv för gong- och klangskålshealing.


Vill du arrangera gongbad där du bor? Då är du varmt välkommen att kontakta oss om detta.